Húsvéti sós kalács zöldségekkel

Húsvéti sós kalács zöldségekkel. isteni finom, különleges sós kalács recept, sonka mellé, de önmagában is nagyon finom.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti sós kalács zöldségekkel
Húsvéti sós kalács recept zöldségekkel, egyszerűen.
Húsvéti sós kalács recept képpel
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A paradicsomos tészta hozzávalói
A spenótos tészta hozzávalói
A hagymás tészta hozzávalói
A kenéshez
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A paradicsomos tészta hozzávalói
A spenótos tészta hozzávalói
A hagymás tészta hozzávalói
A kenéshez
Húsvéti sós kalács recept képpel
Elkészítés
  1. A különböző ízű tésztákat külön készítsd el.
  2. Először a száraz hozzávalókat keverd jól össze egy tálban, utána a folyékonyakat, majd a zöldséget, és dolgozd össze masszává. Takard le egy tiszta konyharuhával, tedd félre meleg helyre a tésztákat, egy órára, kelni.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy gyúródeszkát. Szórd meg liszttel. Ha letelt az egy óra, tedd rá a gyúródeszkára a tésztákat. A 3 tésztadarabból formálj hengert. Nyomd össze a 3 tésztahenger végét, és "fond össze", formáld fonattá.
  4. Készíts elő egy tepsit, kend ki margarinnal. Óvatosan tedd a nyers kalácsot a tepsibe, takard le újból konyharuhával, és újabb 30 percig hagyd kelni.
  5. Közben egy evőkanál tejben keverd el a tojássárgáját, ezzel kell megkenned a nyers kalácsot, ha letelt a 30 perc. Tedd a sütőbe, 180 fokon süsd 20 percig.
    Húsvéti sós kalács recept képpel
A recept megosztása