Húsvéti sós kalács zöldségekkel. isteni finom, különleges sós kalács recept, sonka mellé, de önmagában is nagyon finom.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 90 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
A paradicsomos tészta hozzávalói
- 250 g liszt
- 2 g só
- 2 g barna cukor
- 10 g élesztő
- 80 ml meleg víz
- 30 ml olívaolaj
- 4 dkg paradicsompüré
A spenótos tészta hozzávalói
- 250 g liszt
- 2 g só
- 2 g barna cukor
- 10 g élesztő
- 120 ml meleg víz
- 25 ml olívaolaj
- 150 g friss spenót apróra vágva
A hagymás tészta hozzávalói
- 250 g liszt
- 2 g só
- 2 g barna cukor
- 10 g élesztő
- 100 ml meleg víz
- 35 ml olívaolaj
- 125 g vöröshagyma apróra vágva
A kenéshez
- 1 evőkanál tej
- 1 db tojássárgája
Hozzávalók
A paradicsomos tészta hozzávalói
A spenótos tészta hozzávalói
A hagymás tészta hozzávalói
A kenéshez
|
![]() |
Elkészítés
- A különböző ízű tésztákat külön készítsd el.
- Először a száraz hozzávalókat keverd jól össze egy tálban, utána a folyékonyakat, majd a zöldséget, és dolgozd össze masszává. Takard le egy tiszta konyharuhával, tedd félre meleg helyre a tésztákat, egy órára, kelni.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy gyúródeszkát. Szórd meg liszttel. Ha letelt az egy óra, tedd rá a gyúródeszkára a tésztákat. A 3 tésztadarabból formálj hengert. Nyomd össze a 3 tésztahenger végét, és "fond össze", formáld fonattá.
- Készíts elő egy tepsit, kend ki margarinnal. Óvatosan tedd a nyers kalácsot a tepsibe, takard le újból konyharuhával, és újabb 30 percig hagyd kelni.
- Közben egy evőkanál tejben keverd el a tojássárgáját, ezzel kell megkenned a nyers kalácsot, ha letelt a 30 perc. Tedd a sütőbe, 180 fokon süsd 20 percig.
A recept megosztása