Húsvéti sonka elkészítése

Húsvéti sonka elkészítése egyszerűen. Recept fehérborral. Kezdőknek is sikerül!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti sonka elkészítése
Húsvéti sonka elkészítése a legegyszerűbben.
Húsvéti sonka elkészítése recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 120 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 120 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Húsvéti sonka elkészítése recept képpel
Elkészítés
  1. A sonkát áztasd be áztasd be hideg vízbe éjszakára.
  2. Másnap öntsd le róla a vizet, tedd fazékba, és újra öntsd fel hideg vízzel. Lepje el a víz a sonkát. Tedd a fűszereket a vízbe, a fokhagymát hámozd meg, és egészben tedd a főzővízbe. A vöröshagymán hagyd rajta a héját, egészben tedd a vízbe.
  3. Miután felforrt, add hozzá a bort, és közepes hőmérsékleten főzd 2 órán át. Hústűvel szúrd át óvatosan, így ellenőrizd, hogy a sonka megpuhult-e. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor kész is van.
  4. A vízzel együtt tedd félre a sonkát hűlni. Amikor kihűlt, szedd ki egy tálra. Érdemes alufóliával lefedni, és egy napra a hűtőbe tenni tálalás előtt, így lesz igazán finom.
    Húsvéti sonka elkészítése recept képpel
A recept megosztása