Húsvéti sonka elkészítése egyszerűen. Recept fehérborral. Kezdőknek is sikerül!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 120 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2-2,5 kg füstölt sonka
- 2 közepes fej vöröshagyma egészben
- 6 gerezd fokhagyma egészben
- 1 kávéskanál köménymag egészben
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 db babérlevél
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A sonkát áztasd be áztasd be hideg vízbe éjszakára.
- Másnap öntsd le róla a vizet, tedd fazékba, és újra öntsd fel hideg vízzel. Lepje el a víz a sonkát. Tedd a fűszereket a vízbe, a fokhagymát hámozd meg, és egészben tedd a főzővízbe. A vöröshagymán hagyd rajta a héját, egészben tedd a vízbe.
- Miután felforrt, add hozzá a bort, és közepes hőmérsékleten főzd 2 órán át. Hústűvel szúrd át óvatosan, így ellenőrizd, hogy a sonka megpuhult-e. Ha könnyen átmegy rajta a tű, akkor kész is van.
- A vízzel együtt tedd félre a sonkát hűlni. Amikor kihűlt, szedd ki egy tálra. Érdemes alufóliával lefedni, és egy napra a hűtőbe tenni tálalás előtt, így lesz igazán finom.
A recept megosztása