Húsvéti sonka barackos mázzal

Húsvéti sonka barackos mázzal. Hihetetlenül finom recept. Ha unalmasnak találod a sima főtt sonkát, készítsd el ezt a receptet. Nem nehéz!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti sonka barackos mázzal
Sült Húsvét sonka barackos mázzal.
Húsvéti sonka barackos mázzal recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 180 perc
Pihentetés 1400 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 180 perc
Pihentetés 1400 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Húsvéti sonka barackos mázzal recept képpel
Elkészítés
  1. Az őszibarackos mázat egy nappal a sonka sütése előtt készítsd el.
  2. Egy fazékban keverd össze az almaecetet, cukrot és a mazsolát. (Ne használj alumínium edényt). A fahéjat és szegfűszeget csavard bele gézbe, és így tedd bele a tálba. Alacsony hőfokon, óvatosan keverve kezdd el főzni a keveréket. Ha forrni kezd, add hozzá a barackot, onnantól még 10 percig főzd, magas hőfokon.
  3. 10 perc elteltével vedd vissza a hőt, és közepes hőfokon főzd a keveréket még 30 percig. Amikor összesűrűsödött, tedd félre hűlni. Ha kihűlt, egy napra tedd a hűtőbe. Mielőtt felhasználnád a sütéshez, vedd ki a hűtőből, melegedjen szobahőmérsékletűre.
  4. Sütés előtt a sonka felületén vagdosd be a bőrt, keresztben és hosszában, úgy, hogy az alatta lévő zsírréteget is vágd át. Tedd a sonkát egy magas falú tepsibe, öntsd alá a csirkehúslevest. A sütőt melegítsd elő 160 fokra.
  5. 2 órán át süsd a sonkát, 15 percenként locsold meg az alatta képződött lével. Ha letelt a 2 óra, egyenletesen oszd el a mázat a sonkán, és süsd további egy órán át. Mielőtt felvágnád és tálalnád, legalább fél órán át hagyd hűlni.
    Húsvéti sonka barackos mázzal recept képpel
A recept megosztása