Húsvéti kalács recept. A kalács Húsvétkor nem maradhat el!, Íme, egy egyszerű recept.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 70 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 7 g instant élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál barna cukor
- 4 evőkanál tej
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg margarin ezzel kend ki a tepsit
- 1 evőkanál tej
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Vegyél elő egy mélyebb tálat. Egy marék lisztet keverj össze a margarinnal. Keverd hozzá az élesztőt, a sót és a cukrot. Dolgozd össze alaposan.
- Egy fazékban langyosítsd meg a tejet (ne forrjon), és keverj bele 2 tojássárgáját. Öntsd a tálba, a lisztes keverékhez, dolgozd össze. Utána a maradék lisztet is add hozzá, gyúrd össze, legyen kerek formájú.
- Tedd félre, meleg helyre, takard le egy tiszta konyharuhával. Keleszd 40 percig.
- Készíts elő egy gyúródeszkát, szórd be egy kevés liszttel. Ha letelt a 40 perc, tedd rá a tésztát a gyúródeszkára, oszd el 3 egyenlő részre. A 3 tésztadarabból formálj hengert. Nyomd össze a 3 tésztahenger végét, és "fond össze", formáld fonattá.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Készíts elő egy tepsit, kend ki margarinnal. Óvatosan tedd a nyers kalácsot a tepsibe, takard le újból konyharuhával, és újabb 30 percig hagyd kelni.
- Közben egy evőkanál tejben keverd el a tojássárgáját, ezzel kell megkenned a nyers kalácsot, ha letelt a 30 perc. Tedd a sütőbe, 200 fokon süsd 20 percig.
A recept megosztása