Húsvéti kalács

Húsvéti kalács recept. A kalács Húsvétkor nem maradhat el!, Íme, egy egyszerű recept.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti kalács
Finom, omlós kalács, nem csak Húsvétra.
Húsvéti kalács recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 70 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 70 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Húsvéti kalács recept képpel
Elkészítés
  1. Vegyél elő egy mélyebb tálat. Egy marék lisztet keverj össze a margarinnal. Keverd hozzá az élesztőt, a sót és a cukrot. Dolgozd össze alaposan.
  2. Egy fazékban langyosítsd meg a tejet (ne forrjon), és keverj bele 2 tojássárgáját. Öntsd a tálba, a lisztes keverékhez, dolgozd össze. Utána a maradék lisztet is add hozzá, gyúrd össze, legyen kerek formájú.
  3. Tedd félre, meleg helyre, takard le egy tiszta konyharuhával. Keleszd 40 percig.
  4. Készíts elő egy gyúródeszkát, szórd be egy kevés liszttel. Ha letelt a 40 perc, tedd rá a tésztát a gyúródeszkára, oszd el 3 egyenlő részre. A 3 tésztadarabból formálj hengert. Nyomd össze a 3 tésztahenger végét, és "fond össze", formáld fonattá.
  5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Készíts elő egy tepsit, kend ki margarinnal. Óvatosan tedd a nyers kalácsot a tepsibe, takard le újból konyharuhával, és újabb 30 percig hagyd kelni.
  6. Közben egy evőkanál tejben keverd el a tojássárgáját, ezzel kell megkenned a nyers kalácsot, ha letelt a 30 perc. Tedd a sütőbe, 200 fokon süsd 20 percig.
    Húsvéti kalács recept képpel
A recept megosztása