Húsvéti kalács sárgabarackkal

Húsvéti kalács sárgabarackkal. Csak egy plusz hozzávaló, és máris különlegessé varázsoltad a kalácsodat. Egyszerű az elkészítése, próbáld ki!

Inkább brióst sütnél? Kattints ide!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsvéti kalács sárgabarackkal
Húsvéti kalács sárgabarackkal, egyszerűen.
Húsvéti kalács sárgabarackkal recept képpel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A kalácshoz
A kenéshez
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A kalácshoz
A kenéshez
Húsvéti kalács sárgabarackkal recept képpel
Elkészítés
  1. A lisztet szitáld bele egy nagy tálba. Melegítsd meg a tejet, add hozzá a porcukrot, morzsold bele az élesztőt. Hagyd felfutni.
  2. A liszthez add hozzá a tojást, és morzsold bele a vajat. Add hozzá az élesztős tejet, és dolgozd össze az egészet csomómentes masszává (robotgépet is használhatsz). Végül az aszalt barackot is keverd bele. Fedd le a tésztát, tedd sötét és meleg helyre, kb 1 órára, kelni. A duplájára fog dagadni.
  3. Ha letelt az egy óra, melegítsd elő asütőt 180 fokra. A tésztát tedd gyúródeszkára, vedd három részre, és formázz rudakat belőlük. Kb 30 centi hosszú rudakat érdemes készíteni.
  4. Fond össze a rudakat kaláccsá. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, helyezd rá a kalácsot. Kend meg a tojássárgája és a tej keverékével. 180 fokon süsd, kb 35 percig. Ha már szép aranybarna a teteje, szúrj bele egy tűt, így ellenőrizheted, biztosan átsült-e.
A recept megosztása
Rakottkel.hu