Húsgombócleves gazdagon

Húsgombócleves sok finom zöldséggel. Ünnepi, vagy vasárnapi ebédhez, vacsorához is nagyon jó választás. A chili paprika különlegesen pikáns ízt ad a levesnek.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Húsgombócleves gazdagon
Húsgombóc leves, sok finom zöldséggel.
Húsgombócleves gazdagon recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsgombóc leves
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A húsgombócok hozzávalói
A leves hozzávalói
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsgombóc leves
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A húsgombócok hozzávalói
A leves hozzávalói
Húsgombócleves gazdagon recept képpel
Elkészítés
A húsgombóc elkészítése
  1. Tedd egy tálba a darált húst. Keverd el a zsemlemorzsával, a hagymával, fokhagymával, és a fűszerekkel. A tojást és a petrezselyemzöldet se felejtsd ki. Ha alaposan elkeverted, formázz kis gombócokat a masszából, a gombócokat tedd félre egy tányérra. Érdemes kb. 1 evőkanálnyi masszát felhasználni egy gombóchoz.
A leves elkészítése
  1. Az olívaolajat melegítsd meg, a sárgarépát dinszteld meg rajta. Adj hozzá 2 l vizet, a fűszereket, és a többi zöldséget tedd bele. A vöröshagymát egészben tedd bele, és a végén, ha a leves megfőtt, dobd ki.
  2. Amikor a zöldségek már félig puhák, óvatosan tedd bele a húsgombócokat is a levesbe. Kb. 15-20 perc alatt főnek meg. Ha megfőttek a húsgombócok, vegyél ki a léből egy keveset egy tálba és keverd el a tejföllel. Keverd hozzá a leveshez, főzd 1-2 percig, és kész is van.
    Húsgombócleves gazdagon recept képpel
A recept megosztása