Halászlé gyorsan

Halászlé, ami gyorsan kész van. Egyszerű recept, a kezdőkön sem fog ki. Nem kell a halászlét túlbonyolítani! Próbáld ki ezt a receptet, rengeteg időt spórolsz meg, és a végeredmény ugyanolyan lesz, mintha órákat töltöttél volna a halpucolással és a főzéssel.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Halászlé gyorsan
A halászlé gyakran Karácsonykor kerül az asztalra. Valljuk be, van elég teendőnk Karácsony ünnepe előtt, jól jön egy olyan halászlé recept, amit gyorsan el lehet készíteni, nem kevés időt spórolva.
Halászlé recept gyorsan
Fogás Levesek
Kulcsszó Halászlé
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Levesek
Kulcsszó Halászlé
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Halászlé recept gyorsan
Elkészítés
  1. Mosd meg a pontyszeleteket. Válassz ki egy jó nagy méretű fazekat válassz, amiben akkor is marad hely, ha a halat is beleteszed, és felöntöd 1,5 l vízzel. A halászlé erőteljesen fog forrni, legyen kb 15 cm hely a víz szintjétől számítva.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát tedd bele a fazékba, helyezd rá a halszeleteket, szórd meg sóval és az édes pirospaprikával. A csípős paprikát egyelőre tedd félre. Öntsd fel a fazekat kb 1,5 l vízzel, és magas hőfokon kezdd el főzni. Forrald fel jól.
  3. Ha felforrt, vedd vissza a hőt, de maradjon forrásban a halászlé. Fél óráig főzd, keverd hozzá a csípős paprikát, és még pár percig hagyd főni. Kész is van!
    Halászlé recept gyorsan
A recept megosztása