Hagyományos töltött káposzta

Hagyományos töltött káposzta. Karácsonykor elmaradhatatlan, és sok helyen Húsvétkor is az asztalra kerül. Kissé időigényes, cserébe kiadós, és sokáig eláll.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Hagyományos töltött káposzta
Hagyományos töltött káposzta recept.
Hagyományos töltött káposzta recept képpel
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 90 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Hagyományos töltött káposzta recept képpel
Elkészítés
  1. A darált húst, főtt rizst, a tojást, 2 teáskanál pirospaprikát, borsot, sót, egy fej aprított vöröshagymát, fokhagymát, és az őrölt köményt alaposan gyúrd össze.
  2. Most vedd elő a káposztaleveleket. A vastag középső eret vágd ki belőle, vágd félbe a leveleket, tegyél bele tölteléket. Tekerd össze, nyomd be a közepét.
  3. Az apró káposztát mosd át, és nyomkodd ki.
  4. Jöhet egy jó nagy fazék: öntsd az olajat az aljába. Erre tedd a maradék apróra vágott vöröshagymát. Párold üvegesre, majd vedd le a főzőlapról és keverd bele a maradék pirospaprikát.
  5. Add hozzá a fele füstölt húst és kolbászt. Tedd bele a babérlevelet. Szórd meg vegetával. Tegyél rá egy réteg apró káposztát, egy réteg tölteléket. addig ismételd, amíg minden hozzávalót felhasználsz. A tetejére apró káposzta és a maradék füstölt hús kerüljön.
  6. Öntsd fel fél liter vízzel, és kezdd el főzni. Néha mozgasd meg a fazekat, megkeverni nem kell. Akkor van kész, ha a füstölt hús megpuhult.
    Hagyományos töltött káposzta recept képpel
A recept megosztása