Gulyásleves recept. Hagyományos parasztétel, melynek nem nehéz az elkészítése, kezdőknek sem. Kicsit időigényes, de hidd el, magéri a fáradságot!

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 120 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 50 dkg marhalábszár tisztítsd meg, vágd kockákra
- 4 db sárgarépa tisztítsd meg, vágd karikákra
- 2 db fehérrépa tisztítsd meg, vágd karikákra
- 1 nagy fej vöröshagyma vágd apróra
- kis db zeller tisztítsd meg
- 40 dkg kumpli hámozd meg, vágd kockákra
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál egész bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 2 teáskanál só
- 2 db marhahúsleves kocka
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 db zöldpaprika vágd ki a közepét, aprítsd fel
- 1 db paradicsom vágd ki a közepét, húzd le a héját, vágd 4 részre
- 4 evőkanál olaj
- 200 g levestészta
- 1 kávéskanál só a levestészta főzéséhez
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg egy lábosban az olajat, a hagymát párold üvegesre. Ha ez megvan, dobd rá a húst, és kevergetés mellett minden oldalát pirítsd meg a húskockáknak. Ha kifehéredett, akkor lesz jó.
- Keverd hozzá a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, engedd fel kb 2 liter vízzel. Add hozzá a fűszereket, és a leveskockát.
- Amikor félig már puha a hús, add hozzá a zöldségeket. Közben 1 kávéskanál sóval tegyél fel vizet a levestésztának. Amikor felforrt, add hozzá a levestésztát, főzd meg, majd szűrd le.
- Ha a hús, és a zöldség megpuhult, kész is van a leves. Add hozzá a levestésztát, és lehet tálalni.
A recept megosztása