Gulyásleves

Gulyásleves recept. Hagyományos parasztétel, melynek nem nehéz az elkészítése, kezdőknek sem. Kicsit időigényes, de hidd el, magéri a fáradságot!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Gulyásleves
Gulyásleves recept.
Gulyásleves recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsleves
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 120 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsleves
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 120 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Gulyásleves recept képpel
Elkészítés
  1. Melegítsd meg egy lábosban az olajat, a hagymát párold üvegesre. Ha ez megvan, dobd rá a húst, és kevergetés mellett minden oldalát pirítsd meg a húskockáknak. Ha kifehéredett, akkor lesz jó.
  2. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, engedd fel kb 2 liter vízzel. Add hozzá a fűszereket, és a leveskockát.
  3. Amikor félig már puha a hús, add hozzá a zöldségeket. Közben 1 kávéskanál sóval tegyél fel vizet a levestésztának. Amikor felforrt, add hozzá a levestésztát, főzd meg, majd szűrd le.
  4. Ha a hús, és a zöldség megpuhult, kész is van a leves. Add hozzá a levestésztát, és lehet tálalni.
    Gulyásleves recept képpel
A recept megosztása