Grízgaluska leves

Grízgaluska leves. Gyors, finom, és egyszerű az elkészítése.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Grízgaluska leves
Grízgaluska leves gyorsan.
Grízgaluska recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A leves hozzávalói
A grízgaluska hozzávalói
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A leves hozzávalói
A grízgaluska hozzávalói
Grízgaluska recept képpel
Elkészítés
A grízgaluska elkészítése
  1. Érdemes először a grízgaluskát elkészítened. Verd fel egy tálban a tojásokat, add hozzá a szódabikarbónát.
  2. Alaposan keverd el a grízzel. Hagyd pihenni, amíg a levest főzöd, beteheted a hűtőbe is.
A leves elkészítése
  1. Vegyél elő egy fazekat, az olajat melegítsd meg, és fonnyaszd meg rajta a hagymát és a fokhagymát is keverd hozzá. Add hozzá a zöldségeket is, pirítsd néhány percig. Sózd, borsozd a zöldséget.
  2. Engedd fel kb 1-1,5 liter vízzel a fazekat. A leveshez add hozzá a zöldségleves kockát, és közepes lángon főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha ez megtörtént, készen van a leves.
  3. Ha fél-egy órát pihent a hűtőben a grízgaluska alapanyag, forralj neki vizet. Szaggass ki fél evőkanálnyi darabokat a keverékből, tedd őket a forrásban lévő vízbe. Kb 20 perc alatt főnek meg. Szűrd le, ha kész, és tedd be a galuskákat a levesbe. Szórd meg a leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel, és lehet tálalni.
    Grízgaluska recept képpel
A recept megosztása