Grillcsirke vajjal pirítva

Egészen más ízű lesz a grillcsirke, ha te magad készíted el, és nem boltban veszed. Finom ünnepi fogást készíthetsz belőle!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Grillcsirke vajjal pirítva
Grillcsirke vajjal pirítva, finom, ropogós, omlós. Az ünnepi asztalra is kitűnő ötlet, Karácsonyra, Újévre, vagy más ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét ez a fogás.
Grillcsirke vajjal pirítva. Recept képpel.
Fogás Főételek
Kulcsszó Csirke receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 80 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó Csirke receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 80 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Grillcsirke vajjal pirítva. Recept képpel.
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg a csirkét.
  2. A vajat, a fehérbort, a citromlét, a fokhagymát (kipréselve), és az összes fűszert dolgozd össze. Oszd két részre. Az egyik felével kívül, a másik felével belül kend meg a csirkét.
  3. Tedd a csirkét rácsos tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süsd. Kb 40 percig süsd mellével lefelé, aztán fordítsd meg, kend meg a lecsöpögött zsiradékkal, majd mellével felfelé is süsd 40 percig.
  4. Tipp: tehetsz a csirke mellé zöldségeket, ha együtt sütöd, a köret is megvan, nagyon finom ízűek lesznek a zöldségek is! Süthetsz gombát, sárgarépát, paprikát is.
    Grillcsirke vajjal pirítva. Recept képpel.
A recept megosztása