Görög saláta. Könnyen elkészítheted, önmagában, vagy köretként, sültek mellé is nagyon finom. Egyszerű recept.

Előkészítés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 0,5 db citrom leve
- 1,5 teáskanál bazsalikom
- 5 db paradicsom vágd ki a közepét, vágd kis kockákra
- 1 db kígyóuborka vágd kis kockákra
- 1 fej lilahagyma vágd kis kockákra
- 3 evőkanál olívabogyó fekete a legjobb
- 15 dkg feta sajt vágd kis kockákra
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Először készítsd el az öntetet: keverd össze egy tálban az olajat, a sót, citromlevet, bazsalikomot. Tedd a hűtőbe, amíg a zöldségeket és a többi hozzávalót előkészíted.
- Egy nagy tálba tedd az összevágott zöldségeket, olívabogyót és a feta sajtot. Vedd elő az öntetet, keverd hozzá a salátához. Legjobb, ha néhány órára be tudod tenni a hűtőbe, így összeérnek az ízek, de azonnal is tálalhatod.
- Ha önmagában tálalod, kínálhatsz mellé pirítóst.
A recept megosztása