Gombás táska recept leveles tésztából. Nagyon finom, nem kell hozzá sok hozzávaló. Reggelire, vacsorára is nagyon jó választás.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 cs leveles tészta
- 50 dkg csiperkegomba hámozva, szeletelve
- 1 db zöldpaprika csíkokra vágva
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál bors
- 2 kávéskanál só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A leveles tésztát olvaszd ki. A vajon pirítsd meg a gombát, add hozzá a fokhagymát, majd a paprikát. Főzd el a levét, tedd félre. Egy kis tálban keverd össze a mustárt és a tejfölt, a sót, és a borsot.
- Nyújtsd ki a tésztát, és bögrével szaggass belőle kör alakú darabokat. Kend meg a mustáros tejföllel, tegyél rá gombát, majd göngyöld össze a tésztát. Vajazz ki egy tepsit, tedd bele a kis gombás táskákat.
- 190 fokon, 2025 percig süsd, és kész is van.
A recept megosztása