Finom gombás-szalámis pizza. Kicsit időigényes, de nagyon finom, kipróbáltuk:)

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 10 dkg parmezánsajt forgács
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dl meleg víz
- 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez
- 400 g sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 teáskanál oregánó szárított
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csiperkegomba felszeletelve
- 10 dkg szalámi szeletelve
- 20 dkg mozzarella sajt reszelve
- 5 dkg olívabogyó mag nélküli, félbevágva
- 1 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
|
![]() |
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Egy mély tálban keverd össze a kétféle lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot, és az oregánót is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén.
- A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket.
- Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Tedd vissza a tálba a tésztát, takard le egy konyharuhával, és egy órán át hagyd pihenni. Ha kb a duplájára dagadt, akkor lesz jó. Ha ez megvan, vedd ketté a tésztát, és hagyd még további 20 percet pihenni. Melegítsd elő a sütőt.
Feltét elkészítése
- Vágd kis kockákra a fokhagymát. Párold meg az olívaolajon. Add hozzá a fűszereket, a sűrített paradicsomot, ha szükséges, kevés vizet, és forrald fel.
- A két darab tésztát nyújtsd meg a gyúródeszkán, formázz belőle kb 20-30 cm-es pizzatésztát. Kend meg a szósszal, tedd rá a gombát, a szalámit és az olívabogyót, szórd meg a mozzarella sajttal. Tedd tepsibe, vagy pizzasütő formába, és mehet be a sütőbe. 250 fokon süsd 5-8 percig,
A recept megosztása