Gombás-sajtos Calzone

A Calzone, vagyis a töltött pizza sokak szerint finomabb, mint a hagyományos pizza. Az ízek jobban keverednek, ízletesebb lesz a végeredmény.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Gombás sajtos Calzone
Gombás sajtos calzone. Akár egy ünnepi alkalomra, téli, nyári estékre is jó választás! Ha csináltál már hagyományos pizzát otthon, ez is menni fog.
Gombás sajtos calzone recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
A töltelék hozzávalói
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Tészta hozzávalói
A töltelék hozzávalói
Gombás sajtos calzone recept képpel
Elkészítés
Pizzatészta elkészítése
  1. Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, utána keverd hozzá a meleg vizet, és az olívaolajat. Jól dolgozd össze, gyúrd meg a tésztát. Használhatsz konyhai robotgépet is, hogy egyenletes masszát kapj. Amikor elkészültél vele, egy konyharuhával takard le a tálat, és pihentesd a tésztát 1 órán át. Ha letelt az egy óra, gyúródeszkán nyújtsd a tésztát 2-3 cm vastagságúra, és megint csak hagyd pihenni kb. 20 percet.
Töltelék elkészítése
  1. Vegyél elő egy serpenyőt, melegítsd meg az olívaolajat, keverd el benne a paradicsomszószt, az oregánót, bazsalikomot és a sót.
  2. Ha a mártás besűrűsödött, vedd le a tűzről. Kend be vele a pizzatészta egyik felét, majd erre szórd rá a gombaszeleteket és a reszelt sajtot. Hajtsd rá a pizzatészta másik felét a töltelékes részre, és az ujjaddal jól nyomkodd össze a szélét, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. A tészta tetejét 3-4 helyen vágd be, hogy a gőz ki tudjon szökni belőle.
  3. Melegítsd elő a sütőt, 220 fokon süsd a calzonét 20-25 percig.
    Gombás sajtos calzone recept képpel
A recept megosztása