Otthon sem nehéz elkészíteni egy finom gombás-rukkolás pizzát. Sok sajttal, sok gombával! Kezdők is bátran fogjanak hozzá.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
A tésztához
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag instant élesztő
- 10 dkg parmezán
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dl meleg víz
- 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez
- 20 dkg csiperke gomba megtisztítva, szeletelve
- 25 g sűrített paradicsom
- 15 dkg parmezán sajtforgács
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg rukkola
- 10 dkg mozzarella sajt reszelve
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
|
![]() |
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Egy mély tálban keverd össze a kétféle lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén.
- A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket.
- Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Tedd vissza a tálba a tésztát, takard le egy konyharuhával, és egy órán át hagyd pihenni. Ha kb a duplájára dagadt, akkor lesz jó. Ha ez megvan, vedd ketté a tésztát, és hagyd még további 20 percet pihenni. Melegítsd elő a sütőt.
Feltét elkészítése
- A paradicsomszószt egy tálba tedd,, keverd hozzá az olajat, a bazsalikomot és a sót.
- A két darab tésztát nyújtsd meg a gyúródeszkán, formázz belőle kb 20-30 cm-es pizzatésztát. Kend meg a szósszal, tedd rá a gombát, rukkolát, és a tetejére a mozzarella sajtot. Tedd tepsibe, vagy pizzasütő formába, és mehet be a sütőbe. 250 fokon süsd 5-8 percig,
A recept megosztása