Gombás-rukkolás pizza

Otthon sem nehéz elkészíteni egy finom gombás-rukkolás pizzát. Sok sajttal, sok gombával! Kezdők is bátran fogjanak hozzá.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Gombás-rukkolás pizza
Finom, gombás-rukkolás pizza. Egyszerű recept, érthetően.
Gombás-rukkolás pizza recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
Gombás-rukkolás pizza recept képpel
Elkészítés
Tészta elkészítése
  1. Egy mély tálban keverd össze a kétféle lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén.
  2. A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket.
  3. Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Tedd vissza a tálba a tésztát, takard le egy konyharuhával, és egy órán át hagyd pihenni. Ha kb a duplájára dagadt, akkor lesz jó. Ha ez megvan, vedd ketté a tésztát, és hagyd még további 20 percet pihenni. Melegítsd elő a sütőt.
Feltét elkészítése
  1. A paradicsomszószt egy tálba tedd,, keverd hozzá az olajat, a bazsalikomot és a sót.
  2. A két darab tésztát nyújtsd meg a gyúródeszkán, formázz belőle kb 20-30 cm-es pizzatésztát. Kend meg a szósszal, tedd rá a gombát, rukkolát, és a tetejére a mozzarella sajtot. Tedd tepsibe, vagy pizzasütő formába, és mehet be a sütőbe. 250 fokon süsd 5-8 percig,
    Gombás-rukkolás pizza recept képpel
A recept megosztása