Finom gombás pizza recept baconnel. Próbáld ki, nagyon ízletes! Kissé időigényes, de nem nehéz.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 60 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 10 dkg parmezán sajtforgács
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dl meleg víz
- 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 30 dkg csiperkegomba hámozva, szeletelve
- 10 dkg bacon csíkokra vágva
- 15 dkg mozzarella sajt reszelve
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál oregánó szárított
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
|
![]() |
Elkészítés
Tészta elkészítése
- Egy mély tálban keverd össze a kétféle lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén.
- A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket.
- Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Tedd vissza a tálba a tésztát, takard le egy konyharuhával, és egy órán át hagyd pihenni. Ha kb a duplájára dagadt, akkor lesz jó. Ha ez megvan, vedd ketté a tésztát, és hagyd még további 20 percet pihenni. Melegítsd elő a sütőt.
Feltét elkészítése
- Aprítsd fel a vöröshagymát, és 2 evőkanál olajon dinszteld meg egy serpenyőben. Keverd hozzá a darabolt paradicsomot. Sózd, borsozd, préseld bele a fokhagymát, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik.
- A két darab tésztát nyújtsd meg a gyúródeszkán, formázz belőle kb 20-30 cm-es pizzatésztát. Kend meg a szósszal, tedd rá a gombát, bacont, szórd meg a szárított fűszerekkel, és végül a mozzarella sajttal. Tedd tepsibe, vagy pizzasütő formába, és mehet be a sütőbe. 250 fokon süsd 5-8 percig,
A recept megosztása