Gombás pizza

Finom gombás pizza recept baconnel. Próbáld ki, nagyon ízletes! Kissé időigényes, de nem nehéz.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Gombás pizza
Finom gombás pizza baconnel, parmezán sajttal.
Gombás pizza recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A tésztához
A feltéthez
Gombás pizza recept képpel
Elkészítés
Tészta elkészítése
  1. Egy mély tálban keverd össze a kétféle lisztet, az instant élesztőt és a sót. Keverd hozzá a parmezán sajtot is, majd alakíts ki egy mélyedést a keverék közepén.
  2. A mélyedésbe öntsd bele a meleg vizet. Finoman keverd össze, add hozzá az olajat, és dolgozd össze a keveréket.
  3. Vegyél elő egy gyúródeszkát, Szórd be kevés liszttel, és alaposan gyúrd meg rajta a tésztát. Tedd vissza a tálba a tésztát, takard le egy konyharuhával, és egy órán át hagyd pihenni. Ha kb a duplájára dagadt, akkor lesz jó. Ha ez megvan, vedd ketté a tésztát, és hagyd még további 20 percet pihenni. Melegítsd elő a sütőt.
Feltét elkészítése
  1. Aprítsd fel a vöröshagymát, és 2 evőkanál olajon dinszteld meg egy serpenyőben. Keverd hozzá a darabolt paradicsomot. Sózd, borsozd, préseld bele a fokhagymát, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A két darab tésztát nyújtsd meg a gyúródeszkán, formázz belőle kb 20-30 cm-es pizzatésztát. Kend meg a szósszal, tedd rá a gombát, bacont, szórd meg a szárított fűszerekkel, és végül a mozzarella sajttal. Tedd tepsibe, vagy pizzasütő formába, és mehet be a sütőbe. 250 fokon süsd 5-8 percig,
    Gombás pizza recept képpel
A recept megosztása