Gombaleves egyszerűen, 30 perc alatt. Télen, nyáron egyaránt jól esik, ebédre, vacsorára.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 25 dkg csiperkegomba hámozd meg, szeleteld fel
- 1 fej vöröshagyma vágd apróra
- 3 szál sárgarépa hámod meg, karikázd fel
- 2 szál fehérrépa hámod meg, karikázd fel
- 2 teáskanál őrölt édes pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 csokor petrezseleyem vágd apróra
- 10 dkg levestészta
- 1 db zöldségleves kocka
- 3 evőkanál olaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat egy fazékban, a hagymát pirítsd meg.
- Add hozzá a zöldségeket, kevergesd, párold néhány percig. Öntsd fel kb másfél liter vízzel, fűszerezd, és közepes lángon főzd a levest. Keverd meg időnként, ellenőrizd, mennyire puhult meg a zöldség.
- Ha már félig megpuhult, tedd bele a levestésztát. Kevergesd, főzd addig, amíg a tészta is megpuhul. Vedd le a tűzről, és szórj a tetejére petrezselymet.
A recept megosztása