Gnocchi recept

Gnocchi recept gyorsan és egyszerűen. Készítsd el sajtszósszal, így a legegyszerűbb. Gyorsan az asztalra tehetsz egy finom, laktató vacsorát.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Gnocchi recept
Gnocchi recept sajtszósszal.
Gnocchi recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó gnocchi recept
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A gnocchi hozzávalói
A sajtszósz hozzávalói
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó gnocchi recept
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
A gnocchi hozzávalói
A sajtszósz hozzávalói
Gnocchi recept képpel
Elkészítés
A gnocchi elkészítése
  1. Főzd meg a burgonyát, héjában.
  2. Hámozd meg, nyomd ki krumplinyomóval. Egy gyúródeszkára szórd ki a lisztet, oszd el rajta a krumplit. Sózd meg. Csinálj egy kis mélyedést a közepén, üsd bele a tojásokat.
  3. Gyúrd össze homogén masszává. Oszd több részre, szaggass belőle pogácsa méretű darabokat, és gyúrd gombócokká, vagy hosszúkás kis hengereket is formázhatsz belőlük.
  4. Forralj közben vizet, egy teáskanál sót tegyél bele. Amikor már lobog, egyenként, szűrőkanállal tedd bele a gnocchikat a vízbe, és amelyik feljön a víz tetejére, az már meg is főtt, szedd ki egy tálra.
A sajtszósz elkészítése
  1. A sajtokat tedd egy edénybe, öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd. Alacsony hőfokon főzd össze, szórd bele a bazsalikomot, és tálalhatod is a gnocchira öntve.
    Gnocchi recept képpel
A recept megosztása