Gnocchi recept gyorsan és egyszerűen. Készítsd el sajtszósszal, így a legegyszerűbb. Gyorsan az asztalra tehetsz egy finom, laktató vacsorát.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
A sajtszósz hozzávalói
- 25 dkg reszelt sajt zsíros sajt a legjobb
- 5 dkg parmezánsajt forgács
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
Hozzávalók
A sajtszósz hozzávalói
|
![]() |
Elkészítés
A gnocchi elkészítése
- Főzd meg a burgonyát, héjában.
- Hámozd meg, nyomd ki krumplinyomóval. Egy gyúródeszkára szórd ki a lisztet, oszd el rajta a krumplit. Sózd meg. Csinálj egy kis mélyedést a közepén, üsd bele a tojásokat.
- Gyúrd össze homogén masszává. Oszd több részre, szaggass belőle pogácsa méretű darabokat, és gyúrd gombócokká, vagy hosszúkás kis hengereket is formázhatsz belőlük.
- Forralj közben vizet, egy teáskanál sót tegyél bele. Amikor már lobog, egyenként, szűrőkanállal tedd bele a gnocchikat a vízbe, és amelyik feljön a víz tetejére, az már meg is főtt, szedd ki egy tálra.
A sajtszósz elkészítése
- A sajtokat tedd egy edénybe, öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd. Alacsony hőfokon főzd össze, szórd bele a bazsalikomot, és tálalhatod is a gnocchira öntve.
A recept megosztása