Füstölt tarja főzése

Füstölt tarja főzése. A legegyszerűbb ünnepi recept, mennyei lakoma! A tarja a sertés egyik legnemesebb része. Finom, szaftos, füstölt hús.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Füstölt tarja főzése
Füstölt tarja Húsvétra, egyszerűen.
Füstölt tarja főzése recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 150 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 150 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Füstölt tarja főzése recept képpel
Elkészítés
  1. A sonkát a főzés előtti éjszakára áztasd be hideg vízbe.
  2. Másnap öntsd le róla a vizet, tedd fazékba, és újra öntsd fel hideg vízzel. Lepje el a víz a sonkát. Tedd a fűszereket a vízbe, a fokhagymát hámozd meg, és egészben tedd a főzővízbe. A vöröshagymán hagyd rajta a héját, vágd félbe, és így add hozzá.
  3. Forrald fel, majd alacsony hőfokon főzd annyi órán át, ahány kilós a sonka. Óvatosan szúrd át villával, így ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Ha kész, a vízzel együtt tedd félre hűlni. Ha teljesen kihűlt, vedd ki a sonkát egy tálra, alufóliával fedd be, és tedd a hűtőbe.
  4. Tálalásnál éles késsel szeleteld fel a sonkát.
    Füstölt tarja főzése recept képpel
A recept megosztása