Füstölt tarja főzése. A legegyszerűbb ünnepi recept, mennyei lakoma! A tarja a sertés egyik legnemesebb része. Finom, szaftos, füstölt hús.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 150 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 kg füstölt tarja
- 2 fej vöröshagyma
- 5 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- néhány szem borókabogyó
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A sonkát a főzés előtti éjszakára áztasd be hideg vízbe.
- Másnap öntsd le róla a vizet, tedd fazékba, és újra öntsd fel hideg vízzel. Lepje el a víz a sonkát. Tedd a fűszereket a vízbe, a fokhagymát hámozd meg, és egészben tedd a főzővízbe. A vöröshagymán hagyd rajta a héját, vágd félbe, és így add hozzá.
- Forrald fel, majd alacsony hőfokon főzd annyi órán át, ahány kilós a sonka. Óvatosan szúrd át villával, így ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Ha kész, a vízzel együtt tedd félre hűlni. Ha teljesen kihűlt, vedd ki a sonkát egy tálra, alufóliával fedd be, és tedd a hűtőbe.
- Tálalásnál éles késsel szeleteld fel a sonkát.
A recept megosztása