Füstölt sonka sütve

Füstölt sonka sütve, barackmázzal. Különleges recept Húsvétra. Nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Füstölt sonka sütve
Füstölt sonka barackmázzal. Csak öt hozzávaló kell!
Füstölt sonka sütve recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 180 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 180 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Füstölt sonka sütve recept képpel
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy éles késsel vagdosd be a sonkát, először hosszában, majd keresztben. Vágd át a bőrt és zsíros részt. Tedd magas falú tepsibe, borítsd alufóliával, és tedd a sütőbe. Süsd másfél órán át.
  3. Egy tálban keverd össze a lekvárt, a cukrot, a mustárt és a borsot.
  4. Vegyél elő egy bögrét, félig kanalazd tele a barackmázzal, a bögrét tedd a hűtőbe.
  5. A sonkát vedd ki a sütőből, óvatosan vedd le róla a fóliát, és kend be a mázzal egyenletesen. Tedd vissza a sütőbe újabb másfél órára. Amikor letelt az idő, vedd ki a tepsit, és hagyd a sonkát hűlni, legalább fél órát.
  6. Tálaláskor szervírozd mellé a hűtött barackmázat.
    Füstölt sonka sütve recept képpel
A recept megosztása