Füstölt sonka sütve, barackmázzal. Különleges recept Húsvétra. Nagyon finom!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 180 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 4 kg főtt csontos füstölt sonka fele 3-4 kg-os darabot válassz
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg baracklekvár
- 3 evőkanál Dijoni mustár
- 2 teáskanál frissen őrölt feketebors
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy éles késsel vagdosd be a sonkát, először hosszában, majd keresztben. Vágd át a bőrt és zsíros részt. Tedd magas falú tepsibe, borítsd alufóliával, és tedd a sütőbe. Süsd másfél órán át.
- Egy tálban keverd össze a lekvárt, a cukrot, a mustárt és a borsot.
- Vegyél elő egy bögrét, félig kanalazd tele a barackmázzal, a bögrét tedd a hűtőbe.
- A sonkát vedd ki a sütőből, óvatosan vedd le róla a fóliát, és kend be a mázzal egyenletesen. Tedd vissza a sütőbe újabb másfél órára. Amikor letelt az idő, vedd ki a tepsit, és hagyd a sonkát hűlni, legalább fél órát.
- Tálaláskor szervírozd mellé a hűtött barackmázat.
A recept megosztása