Főtt sonka a sütőből. Ahelyett, hogy fazékban megfőzöd a sonkát, puhára párolhatod tepsiben is! A sütőben finoman meg tudod párolni, és a bőrét pedig ropogósra sütni. Próbáld ki ezt az egyszerű, finom Húsvéti receptet.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 180 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 3 1/2 kg főtt füstölt sonka csont nélkül
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 6 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál Dijoni mustár
- 2 teáskanál frissen őrölt feketebors
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy éles késsel vagdosd be a sonkát, először hosszában, majd keresztben. Vágd át a bőrt és zsíros részt. Tedd magas falú tepsibe, borítsd alufóliával, és tedd a sütőbe. Süsd másfél órán át.
- Egy tálban keverd össze a cukrot, a mustárt és a borsot.
- A sonkát vedd ki a sütőből, óvatosan vedd le róla a fóliát, és kend be a mázzal egyenletesen. Tűzdeld meg a szegfűszeggel. Tedd vissza a sütőbe újabb másfél órára. Amikor letelt az idő, vedd ki a tepsit, és hagyd a sonkát hűlni, legalább fél órát.
A recept megosztása