Főtt sonka a sütőből

Főtt sonka a sütőből. Ahelyett, hogy fazékban megfőzöd a sonkát, puhára párolhatod tepsiben is! A sütőben finoman meg tudod párolni, és a bőrét pedig ropogósra sütni. Próbáld ki ezt az egyszerű, finom Húsvéti receptet.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Főtt sonka a sütőből
Különleges főtt sonka a sütőből.
Főtt sonka a sütőből recept képpel
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 180 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó húsvéti sonka
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 180 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Főtt sonka a sütőből recept képpel
Elkészítés
  1. Egy éles késsel vagdosd be a sonkát, először hosszában, majd keresztben. Vágd át a bőrt és zsíros részt. Tedd magas falú tepsibe, borítsd alufóliával, és tedd a sütőbe. Süsd másfél órán át.
  2. Egy tálban keverd össze a cukrot, a mustárt és a borsot.
  3. A sonkát vedd ki a sütőből, óvatosan vedd le róla a fóliát, és kend be a mázzal egyenletesen. Tűzdeld meg a szegfűszeggel. Tedd vissza a sütőbe újabb másfél órára. Amikor letelt az idő, vedd ki a tepsit, és hagyd a sonkát hűlni, legalább fél órát.
    Főtt sonka a sütőből recept képpel
A recept megosztása