Fasírt recept egyszerűen, érthetően. A fasírt tökéletes feltét főzelékekhez, de tálalhatod krumplipürével, rizzsel, salátával is. Végtelen sok variációban teheted az asztalra.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús comb, vagy lapocka a legjobb
- 2 db tojás
- 1 db zsemle száraz zsemle a legjobb
- 1 fej vöröshagyma közepes méret
- 3 gerezd fokhagyma préseld ki
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál só
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem vágd apróra
- 5 evőkanál olaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Áztasd be a zsemlét vízbe.
- A darált húst tedd egy tálba, fűszerezd, üsd bele a tojásokat. A zsemlét nyomkodd ki, és csipkedd bele a tálba. Keverd hozzá a petrezselymet is.
- Dolgozd össze a masszát, majd formálj belőle gombócokat.
- Egy tálcára öntsd ki a zsemlemorzsát, forgasd bele a húsgombócokat.
- Serpenyőben melegíts olajat, és közepes hőfokon süsd ki a fasírtokat. Mindkét oldalukat süsd aranybarnára.
A recept megosztása