Fánk recept

Fánk recept, ami egyszerű. Nem lesz kemény, nem lesz száraz. Próbáld ki! Farsangra, hétvégére, ünnepre, vendégvárónak.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Fánk recept
Fánk recept egyszerűen.
Fánk recept képpel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fánk recept képpel
Elkészítés
  1. Egy edénybe öntsd bele a tejet, tedd bele az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Lassú tűzön melegítsd, amíg az élesztő felfut, aztán vedd le a tűzről.
  2. Egy nagy tálba tedd bele a lisztet, a maradék cukrot, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, és az élesztős tejet. Keverd hozzá a margarint és a sót is. Gyúrd össze alaposan, majd a tálat takard le egy tiszta konyharuhával, és tedd meleg helyre keleszteni egy órára.
  3. Az egy óra leteltével készíts elő egy gyúródeszkát, szórd be liszttel és tedd rá a megkelt tésztát. Nyújtsd ki kb.2 cm vastagságúra a tésztát. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy bögrével szaggass kerek formákat a tésztából. A pogácsaszaggatót vagy bögrét mártsd bele lisztbe, hogy ne ragadjon a tészta. A tészta közepébe óvatosan nyomd bele a hüvelykujjadat, hogy mélyedést képezz, de vigyázz, hogy a tészta ne szakadjon át.
  4. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat. Készíts elő egy tálat, tegyél bele 3-4 réteg papírtörlőt, ez majd felszívja az olajat a frissen kisült fánkokról.
  5. Süsd a fánkokat aranybarnára, forgasd őket sütés közben. Ha kész, hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg porcukorral a fánkot.
    Fánk recept képpel
A recept megosztása