Egyszerű spenótos lasagne

Egyszerű spenótos lasagne, kevés hozzávalóból elkészítheted. Egy óra alatt kész.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Egyszerű spenótos lasagne
Finom, spenótos lasagne, hús nélkül.
Egyszerű spenótos lasagne recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Egyszerű spenótos lasagne recept képpel
Elkészítés
  1. A fagyasztott spenótot főzd meg kevés vízzel, add hozzá a sót, borsot, fokhagymát.
  2. Készítsd el a besamel mártást: Olvaszd fel a vajat, keverd bele a lisztet, egyenletesen. Lassan öntsd fel a tejjel, keverd hozzá a szerecsendiót. Ha felfőtt, kész is van.
  3. Melegítsd elő a sütőt. Vegyél elő egy tepsit, kevés vajjal kend ki, majd tedd rá az első lasagne lapot. Erre mehet kevés besamel mártás, majd egy kis spenót, és reszelt sajt. Erre megint mehet egy tésztalap, és ugyanebben a sorrendben a töltelék is. A legfölső lapra tedd rá a maradék reszelt sajtot.
  4. A sütőt állítsd 180 fokra, kb 30 percig süsd a lasagnét. Amikor a sajt aranybarna lesz a tetején, kész is van.
    Egyszerű spenótos lasagne recept képpel
A recept megosztása