Egyszerű spenótos lasagne, kevés hozzávalóból elkészítheted. Egy óra alatt kész.

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
- 50 dkg spenót fagyasztott
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 2 gerezd fokhagyma kipréselve
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 7 dl tej
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 20 dkg mozzarella sajt reszelve
- 1 csomag lasagne tészta
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A fagyasztott spenótot főzd meg kevés vízzel, add hozzá a sót, borsot, fokhagymát.
- Készítsd el a besamel mártást: Olvaszd fel a vajat, keverd bele a lisztet, egyenletesen. Lassan öntsd fel a tejjel, keverd hozzá a szerecsendiót. Ha felfőtt, kész is van.
- Melegítsd elő a sütőt. Vegyél elő egy tepsit, kevés vajjal kend ki, majd tedd rá az első lasagne lapot. Erre mehet kevés besamel mártás, majd egy kis spenót, és reszelt sajt. Erre megint mehet egy tésztalap, és ugyanebben a sorrendben a töltelék is. A legfölső lapra tedd rá a maradék reszelt sajtot.
- A sütőt állítsd 180 fokra, kb 30 percig süsd a lasagnét. Amikor a sajt aranybarna lesz a tetején, kész is van.
A recept megosztása