Egyszerű-nagyszerű rakott el. A legegyszerűbb rakott kel recept, sok tejföllel. Gyorsan, egyszerűen, érthetően. A rakott kelt az egész család szereti.

Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
- 1,5 kg kelkáposzta
- 60 dkg darált sertéshús
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál só
- 1,5 teáskanál őrölt édes pirospaprika
- 2 nagy pohár tejföl
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A káposztát vágd 4 felé, a torzsáját vágd ki. Főzd meg, kevés sót tegyél a főzővízbe, a víz lepje el a káposztát. Ha megfőtt, nyomkodd ki belőle a vizet, és tedd félre.
- A rizst főzd meg (2 rész víz, 1 rész rizs), enyhén sós vízben.
- Vágd apró kockákra a vöröshagymát. 2 evőkanál olajon párold üvegesre, majd keverd hozzá a húst. Keverd bele a pirospaprikát, a borsot, és a maradék sót is. Önts alá kevés vizet, és párold puhára a húst. A levének el kell főnie.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vegyél elő egy magasabb falú tepsit, pár csepp olajjal kend be az alját. A káposzta felét terítsd el az alján. Oszd el rajta a fele rizst, majd az egész húst. Kend meg a fele tejföllel. Tedd rá a maradék rizst, oszd el rajta. Mehet rá a káposzta másik fele, locsold rá a maradék tejfölt.
- Tedd be a tepsit a sütőbe, állítsd 180 fokra, 30-40 perc alatt elkészül a rakott kel.
A recept megosztása