Egyszerű-nagyszerű rakott kel

Egyszerű-nagyszerű rakott el. A legegyszerűbb rakott kel recept, sok tejföllel. Gyorsan, egyszerűen, érthetően. A rakott kelt az egész család szereti.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Egyszerű-nagyszerű rakott kel
Sok-sok tejföllel készül ez a rakott kel. Rizs éppen csak, amennyi feltétlenül szükséges. Nagyon finom!
Rakott kel recept egyszerűen
Fogás Főételek
Kulcsszó Magyar konyha
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Fogás Főételek
Kulcsszó Magyar konyha
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Rakott kel recept egyszerűen
Elkészítés
  1. A káposztát vágd 4 felé, a torzsáját vágd ki. Főzd meg, kevés sót tegyél a főzővízbe, a víz lepje el a káposztát. Ha megfőtt, nyomkodd ki belőle a vizet, és tedd félre.
  2. A rizst főzd meg (2 rész víz, 1 rész rizs), enyhén sós vízben.
  3. Vágd apró kockákra a vöröshagymát. 2 evőkanál olajon párold üvegesre, majd keverd hozzá a húst. Keverd bele a pirospaprikát, a borsot, és a maradék sót is. Önts alá kevés vizet, és párold puhára a húst. A levének el kell főnie.
  4. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vegyél elő egy magasabb falú tepsit, pár csepp olajjal kend be az alját. A káposzta felét terítsd el az alján. Oszd el rajta a fele rizst, majd az egész húst. Kend meg a fele tejföllel. Tedd rá a maradék rizst, oszd el rajta. Mehet rá a káposzta másik fele, locsold rá a maradék tejfölt.
  5. Tedd be a tepsit a sütőbe, állítsd 180 fokra, 30-40 perc alatt elkészül a rakott kel.
    Rakott kel recept egyszerűen
A recept megosztása