Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell, igazi ínyencfalat. Egyszerűen elkészíthető, kevés hozzávalóból.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Dubarry csirkemell
Dubarry csirkemell egyszerűen.
Dubarry csirkemell recept
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Dubarry csirkemell recept
Elkészítés
  1. A karfiolt szedd rózsáira. Forralj fel egy fazék vizet, tedd bele a csirkehúsleves kockát. Főzd meg benne a karfiolt, ne legyen túl puha, inkább "roppanós". Szűrd le, ha megfőtt, hagyd egy kicsit hűlni.
  2. Amíg fő a karfiol, a csirkemellet vágd fel ujjnyi vastag csíkokra, tedd egy tálba. Tedd hozzá az olajat, borsot, sót, és a póréhagyma szeleteket. Keverd bele a Worchester szószt, hagyd 10 percig állni.
  3. Egy serpenyőben pirítsd meg a csirkemellet, minden oldala piruljon aranybarnára. tedd félre, maikor kész van. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  4. Egy tepsi alján terítsd szét a csirkemellet, tegyél rá pár kanál tejfölt, borítsd be karfiollal, és erre tedd rá a maradék tejfölt. Szórd meg bőven reszelt sajttal.
  5. Tedd a sütőbe, 200 fokon 15-20 perc alatt kész lesz.
    Dubarry csirkemell recept
A recept megosztása