Diós macaron

Diós macaron egyszerűen. Hidd el, nem bonyolult macaront készíteni! Próbáld ki ezt az egyszerű receptet, Karácsonyi sütinek is nagyon jó választás.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Diós macaron
Diós macaron egyszerűen.
Diós macaron recept képpel
Fogás Sütemények
Kulcsszó Macaron recept
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Sütemények
Kulcsszó Macaron recept
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Diós macaron recept képpel
Elkészítés
  1. Daráld finomra a mandulát, majd újból daráld le a cukorral együtt. A tojásfehérjéhez add hozzá a sót, majd verd kemény habbá. Akkor lesz jó, hogyha a tálat megfordítod, és nem folyik ki belőle a hab. Kis adagonként keverd a mandulát a habhoz, és töltsd habzsákba.
  2. Egy tepsibe fektess sütőpapírt, rajzold elő a macaronok nagyságát. Kb. egy 50 Ft-os érme mérete megfelelő lesz. Üsd hozzá néhányszor a tepsit az asztalhoz, így eltávolítod a felesleges levegőt, majd pihentesd a tésztát egy órán át.
  3. Melegítsd elő a sütőt 150-160 fokra. Tedd be a tepsit, süsd 12-15 percig, majd vedd ki. Amíg nem hűlt ki, ne nyúlj hozzá. Ha már kihűlt, óvatosan szedd ki a tésztát.
  4. Keverd össze a nutellát a darált dióval, kend meg a korongokat, kettesével ragaszd össze őket, és jól záródó dobozban tárold, így nem fognak kiszáradni.
    Diós macaron recept képpel
A recept megosztása