Diós linzer

Diós linzer recept Karácsonyra. Sokáig eláll, nagyon finom, nem kell különösebb tudomány az elkészítéséhez.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Diós linzer
Diós linzer, nem csak az ünnepi asztalra.
Diós linzer recept egyszerűen
Fogás Sütemények
Kulcsszó Linzer
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Sütemények
Kulcsszó Linzer
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Diós linzer recept egyszerűen
Elkészítés
  1. Tedd egy nagy tálba a lisztet, porcukrot, margarint. vaníliát, sót, sütőport, és 1 db tojássárgáját. Dolgozd össze a masszát, legjobb, ha kézi mixert használsz. Tedd a hűtőbe 20 percre.
  2. Vegyél elő egy gyúródeszkát, szórd meg egy kevés liszttel. Nyújtsd ki a tésztát, 5 mm és 1 cm között legyen a vastagsága. Karikákat szaggass belőle. Páros számú karikák legyenek, minden másodiknak a közepét lukaszd át óvatosan.
  3. Vegyél elő egy nagyobb tepsit, sütőpapírral béleld ki. Erre tedd a karikákat, és kend meg tojássárgájával a tetejüket. A lukasakat szórd meg dióval. Tedd be az előmelegített sütőbe, 180 fokon süsd. 10-15 perc alatt lesz kész. Ha kész, és kihűltek, az alsó részeket kend meg lekvárral, tedd rá a dióval megszórt felső részeket. Tedd egy tálra, szitán keresztül szórd meg porcukorral.
  4. Tipp: nem csak kerek formára szaggathatod a linzert, lehet szív alakú, vagy bármi más is, rengeteg ötletes formát lehet venni.
    Diós linzer recept egyszerűen
A recept megosztása