Diós linzer recept Karácsonyra. Sokáig eláll, nagyon finom, nem kell különösebb tudomány az elkészítéséhez.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Pihentetés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 15 dkg darált dió
- 2 db tojássárgája
- 1 kávéskanál rum aroma
- lekvár ízlés szerint, amilyen ízűt szeretsz
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 1 rúd vanília kapard ki a belsejét
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Tedd egy nagy tálba a lisztet, porcukrot, margarint. vaníliát, sót, sütőport, és 1 db tojássárgáját. Dolgozd össze a masszát, legjobb, ha kézi mixert használsz. Tedd a hűtőbe 20 percre.
- Vegyél elő egy gyúródeszkát, szórd meg egy kevés liszttel. Nyújtsd ki a tésztát, 5 mm és 1 cm között legyen a vastagsága. Karikákat szaggass belőle. Páros számú karikák legyenek, minden másodiknak a közepét lukaszd át óvatosan.
- Vegyél elő egy nagyobb tepsit, sütőpapírral béleld ki. Erre tedd a karikákat, és kend meg tojássárgájával a tetejüket. A lukasakat szórd meg dióval. Tedd be az előmelegített sütőbe, 180 fokon süsd. 10-15 perc alatt lesz kész. Ha kész, és kihűltek, az alsó részeket kend meg lekvárral, tedd rá a dióval megszórt felső részeket. Tedd egy tálra, szitán keresztül szórd meg porcukorral.
- Tipp: nem csak kerek formára szaggathatod a linzert, lehet szív alakú, vagy bármi más is, rengeteg ötletes formát lehet venni.
A recept megosztása