Daragaluska leves. Végtelenül egyszerű leves, ebédre, vacsorára gyorsan el tudod készíteni.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
A leves hozzávalói
- 1 fej vöröshagyma hagyd egészben, távolítsd el a héját
- 4 szál sárgarépa hámozd meg, vágd karikákra
- 2 szál fehérrépa
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál bors
- 2 gerezd fokhagyma tisztítsd meg, hagyd egészben
- fél csokor petrezselyem vágd apróra
- 2 db zöldségleves kocka
A daragaluska hozzávalói
- fél csokor petrezselyem vágd apróra
- 1 db tojás
- - - búzadara, amennyit a tojás felvesz
- 1 mokkáskanál só
Hozzávalók
A leves hozzávalói
A daragaluska hozzávalói
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat egy fazékban. Dobd rá a zöldségeket, párold, kevergesd pár percig. Öntsd fel vízzel, fűszerezd, a hagymákat is tedd bele.
- Főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Közben verd fel a tojást egy tálban, sózd meg, add hozzá a a petrezselymet, és adagolva keverj bele annyi búzadarát, amennyivel olyan sűrű lesz, mint a tejföl.
- Evőkanállal szaggass egy-egy adagot a keverékből, és tedd őket a forrásban lévő levesbe. Kb. 10 perc alatt fő meg. Add hozzá a petrezselymet és lehet tálalni a levest.
A recept megosztása