Cukkini krémleves burgonyával. Gyorsan elkészíthető, finom, tápanyagokban gazdag leves. Hidegen, és melegen is tálalhatod.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 1 db cukkini hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és darabold fel
- 2 db burgonya Hámozd meg, vágd kockákra
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 evőkanál parmezánsajt forgács tálaláshoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Az olajat melegítsd meg fazékban, párold a vöröshagymát üvegesre. Dobd rá a cukkinit, pár percig párold, kevergesd, közepes hőfokon.
- Add hozzá a fűszereket, a krumplit, öntsd fel 1 l vízzel, és főzd puhára a cukkinit. Közben készítsd el a habarást a tejből, tejszínből és a lisztből. Csomómentesre keverd.
- Amint megfőtt a cukkini, vedd le a fazekat a főzőlapról, és hagyd pár percig hűlni a levest. Botmixerrel pépesítsd, és tedd vissza a főzőlapra. Forrald fel, adagolva, folyamatosan keverve add hozzá a habarást, és forrald össze. Kész is van a leves. Parmezánsajttal szór meg a tetejét, így tálald.
A recept megosztása