Cukkini krémleves burgonyával

Cukkini krémleves burgonyával. Gyorsan elkészíthető, finom, tápanyagokban gazdag leves. Hidegen, és melegen is tálalhatod.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Cukkini krémleves burgonyával
Cukkini krémleves. Finom, és gyorsan kész van. Nyáron hidegen is tálalhatod.
Cukkini krémleves burgonyával recept
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Cukkini krémleves burgonyával recept
Elkészítés
  1. Az olajat melegítsd meg fazékban, párold a vöröshagymát üvegesre. Dobd rá a cukkinit, pár percig párold, kevergesd, közepes hőfokon.
  2. Add hozzá a fűszereket, a krumplit, öntsd fel 1 l vízzel, és főzd puhára a cukkinit. Közben készítsd el a habarást a tejből, tejszínből és a lisztből. Csomómentesre keverd.
  3. Amint megfőtt a cukkini, vedd le a fazekat a főzőlapról, és hagyd pár percig hűlni a levest. Botmixerrel pépesítsd, és tedd vissza a főzőlapra. Forrald fel, adagolva, folyamatosan keverve add hozzá a habarást, és forrald össze. Kész is van a leves. Parmezánsajttal szór meg a tetejét, így tálald.
    Cukkini krémleves burgonyával recept
A recept megosztása