Könnyed, ízletes, finom fogás, akár egy ünnepi ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét.

Előkészítés | 25 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 2 egész csirkemell filé
- 1 teáskanál chili paprika pehely
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 50 dkg zöldborsó fagyasztott
- 5-6 db mentalevél
- 20 dkg spárga zöld
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg, szeleteld fel, sózd, borsozd, és szórd meg chilipehellyel.
- Az olajat melegítsd meg egy serpenyőben, tedd bele a húst és fedd le a serpenyőt. Párold puhára, majd fedő nélkül pirítsd meg a húst. Az olajat tedd félre.
- Mosd meg a spárgát, a fás részeket vágd le. Forralj vizet, és 4-5 percig főzd a spárgát, Csöpögtesd le.
- Vedd elő újra az olajat, melegítsd meg és a vajat is keverd hozzá. Tedd bele a borsót, párold meg. Add hozzá a spárgát és a mentaleveleket. Ha minden megpuhult, kész van, lehet tálalni a csirke mellé.
A recept megosztása