Csirkehúsleves

Csirkehúsleves egyszerűen. Nincs finomabb a házi csirkehúslevesnél. Ha valaki gyengélkedik a családban, vagy megfázott, igazi gyógyír a csirkehúsleves.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Csirkehúsleves
Házi csirkehúsleves egyszerűen.
Csirkehúsleves recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsleves
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 150 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Levesek
Kulcsszó Húsleves
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 150 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Csirkehúsleves recept képpel
Elkészítés
  1. Egy nagy fazékban tedd fel főni a csirkehúst, annyi vízben, amennyi ellepi. Közepes hőfokon főzd, a keletkező habot időnként szedd le róla egy szűrőkanállal.
  2. Amíg képződik hab, szedd le, Ha már nem képződik több, tedd bele a fűszereket a levesbe, és tedd bele a fokhagymát és a vöröshagymát is.
  3. 20-25 perc múlva add hozzá a zöldséget is. Ezután még kb 2 óra, amíg a leves elkészül. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, vedd le a tűzről a levest, és vedd ki belőle az alkotórészeket egy külön tálba.
  4. A levest szűrd át nagyon sűrű levesszűrőn, majd tedd vissza a zöldségeket, a hagyma, fokhagyma, paprika és paradicsom kivételével. Szórd meg a leves tetejét petrezselyemmel, és tálalhatod a levest.
    Csirkehúsleves recept képpel
A recept megosztása