Császármorzsa

Császármorzsa recept, gyors, finom édesség. Hétvégére, estére, vendégvárónak.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Császármorzsa
Császármorzsa recept képpel
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Császármorzsa recept képpel
Elkészítés
  1. Forrald fel a tejet, tedd bele a sót, a fele cukrot, és a vaníliás cukrot. Add hozzá a grízt, főzd meg, mintha tejbegrízt főznél. Hagyd egy kicsit hűlni, amikor elkészül.
  2. Vedd külön a tojássárgákat, és a fehérjét. Keverd hozzá a tojássárgákat a masszához. A tojásfehérjéhez keverd hozzá a maradék cukrot, és verd fel habbá. Keverd hozzá a grízhez. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  3. A mazsolát is keverd hozzá a grízhez. Vajazz ki egy kisebb tepsit, és öntsd bele a masszát. Tedd a sütőbe, 200 fokon kb 15 perc alatt fog aranybarnára sülni. Ha ez megvan, vedd ki a tepsit, hagyd kicsit hűlni a tartlmát.
  4. Vedd ki a tepsiből a császármorzsát, szaggasd darabokra és szórd meg porcukorral. Lekvárral tálald.
    Császármorzsa recept képpel
A recept megosztása