Cézár saláta

Cézár saláta recept csirkemellel. Könnyen, egyszerűen elkészíthető. Úgy lesz az igazi, ha frissen készíted el, és azonnal tálalod.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Cézár saláta
Cézár saláta csirkemellel, gyorsan.
Cézár saláta recept képpel
Fogás Saláta
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Saláta receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Saláta
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Saláta receptek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Cézár saláta recept képpel
Elkészítés
  1. Egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, dobd rá a fokhagymát, majd a bagett darabokat. 1 kávéskanál sóval és egy kávéskanál őrölt fekete borssal fűszerezd. Rázogatva pirítsd meg a kenyeret. Pirítsd kb. 10 percig, majd tedd félre.
  2. Most készítsd el az öntetet. Keverd össze egy tálban a mustárt és a tojássárgáját. 4 evőkanál olajat keverj hozzá, majd a fehér borsot is. A negyedik gerezd fokhagymát préseld ki és keverd azt is az öntethez. 5 g parmezánt is keverj hozzá, ez után pedig a citromlevet. Jól keverd el, és kész is van az öntet.
  3. Egy serpenyőben melegítsd meg a maradék olajat. A csirkemellet az egy teáskanál sóval és egy kávéskanál borssal fűszerezd. A serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát a csirkemellnek, majd vedd le a hőfokot, fedd le a serpenyőt fedővel, és 10-15 perc alatt süsd készre. Tedd félre a csirkemellet.
  4. Egy nagy tálba tedd bele a felaprított római salátát. Locsold rá az öntetet. Szeleteld fel a csirkemellet, fektesd a salátára. Szórd rá a krutont, erre a parmezánt. Kész is van, lehet tálalni.
    Cézár saláta recept képpel
A recept megosztása
Rakottkel.hu