Borsóleves

Borsóleves recept egyszerűen, fél óra alatt kész!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Borsóleves
Borsóleves gyorsan. Csak fél óra!
Borsóleves recept képpel
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Fogás Levesek
Kulcsszó Egyszerű levesek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Borsóleves recept képpel
Elkészítés
  1. Egy fazékban melegítsd meg az olajat, párold meg rajta a hagymát. Add hozzá az őrölt pirospaprikát. Add hozzá a sárga- és a fehérrépát, párold néhány percig, kevergesd.
  2. Add hozzá a zöldborsót, öntsd fel kb 1,5 liter vízzel, sózd, borsozd. Közepes hőfokon főzd a levest. Amikor a borsó már valamennyire megpuhult, add hozzá a levestésztát. Az elforrt vizet pótolhatod. Főzd tovább a levest, amikor minden megpuhult, akkor van kész. Vedd le a tűzről, szórd a petrezselymet a tetejére.
    Borsóleves recept képpel
A recept megosztása