Borsófőzelék recept. Ha nincs sok időd, főzd meg fagyasztott borsóból. A borsófőzelék villámgyorsan kész van, ebédre, vacsorára gyorsan meg tudod csinálni.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 80 dkg zöldborsó fejtett borsó, de fagyasztott is jó
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál barna cukor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem vágd apróra.
- 2 evőkanál vaj
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Olvaszd fel a vajat egy lábosban. Tedd bele a zöldborsót, szórd rá a lisztet, fűszerezd, cukrozd. Önts hozzá 1-1,5 dl vizet. Dobd bele a zöldségleves kockát.
- Jól keverd el, majd öntsd fel a tejjel. Fedő alatt főzd, közepes hőfokon. Amikor a borsó megpuhult, keverd hozzá a petrezselymet,1 percig főzd még, és kész is van.
A recept megosztása