Bolognai Spagetti

Bolognai spagetti. Gyorsan kész van, nem fogod elrontani. Ízletes darált hússal, paradicsommal, sajttal. 

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Bolognai Spagetti
Sok paradicsom, finom, fűszeres darált hús, és az elmaradhatatlan spagetti. Egyszerű, és nagyon finom!
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Olasz receptek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Forralj vizet egy nagy fazékban. (A víznek el kell lepnie a tésztát.) A vízbe tegyél egy csipet sót. Amikor felforrt, törd ketté a tésztát és tedd bele. Amikor megfőtt, szűrd le, tegyél a fazékba egy kanál olajat, keverd össze óvatosan a tésztát, hogy ne ragadjon.
  2. Vágd fel a hagymát és a szalonnát apró kockákra, melegítsd meg a maradék olajat egy serpenyőben, Párold a hagymát üvegesre, majd keverd hozzá a szalonnát. Ha a szalonna megpirult, tedd hozzá a darált húst, óvatosan kever össze.
  3. A húshoz keverd hozzá a fűszereket, és a fokhagymaprésen kipréselt fokhagymát. Folyamatosan kevergesd, a hús először kifehéredik, majd pirul egy kicsit. Ha kissé megpirult, keverd hozzá a paradicsom konzervet. Alaposan keverd össze, majd tegyél egy fedőt a serpenyőre, és párold. Kb. 5 perc múlva lesz kész.
  4. Tálalhatod! Szedd ki tányérba a tésztát, tedd rá a szószt, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét.
A recept megosztása