Bolognai spagetti. Gyorsan kész van, nem fogod elrontani. Ízletes darált hússal, paradicsommal, sajttal.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
- 500 g Spagetti tészta
- 500 g darált sertéshús
- 250 g reszelt trappista sajt
- 200 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 4 evőkanál étolaj
- 5 dkg húsos szalonna
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Forralj vizet egy nagy fazékban. (A víznek el kell lepnie a tésztát.) A vízbe tegyél egy csipet sót. Amikor felforrt, törd ketté a tésztát és tedd bele. Amikor megfőtt, szűrd le, tegyél a fazékba egy kanál olajat, keverd össze óvatosan a tésztát, hogy ne ragadjon.
- Vágd fel a hagymát és a szalonnát apró kockákra, melegítsd meg a maradék olajat egy serpenyőben, Párold a hagymát üvegesre, majd keverd hozzá a szalonnát. Ha a szalonna megpirult, tedd hozzá a darált húst, óvatosan kever össze.
- A húshoz keverd hozzá a fűszereket, és a fokhagymaprésen kipréselt fokhagymát. Folyamatosan kevergesd, a hús először kifehéredik, majd pirul egy kicsit. Ha kissé megpirult, keverd hozzá a paradicsom konzervet. Alaposan keverd össze, majd tegyél egy fedőt a serpenyőre, és párold. Kb. 5 perc múlva lesz kész.
- Tálalhatod! Szedd ki tányérba a tésztát, tedd rá a szószt, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét.
A recept megosztása