Báránypörkölt nem csak Húsvétra. A Húsvéti ételek között viszont ott a helye!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 120 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 400 g báránycomb kockázd fel
- 1 evőkanál olaj
- 40 dkg füstölt szalonna vágd kockákra
- 1 nagy fej vöröshagyma vágd apróra
- 2 gerezd fokhagyma préseld ki
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 2 teáskanál őrölt édes fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt majoranna
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 db paradicsom vágd négy felé
- 2 db zöldpaprika, édes karikázd fel
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a füstölt szalonnát. Add hozzá a bárányhúst, pirítsd meg minden oldalát. Önts alá kevés vizet.
- Keverd hozzá a fűszerpaprikát és a paradicsompürét. Add hozzá a fűszereket, a fokhagymát, és a vörösbort. Ez után jöhet a paprika és a paradicsom. Kevés vizet is önthetsz hozzá, párold puhára a húst.
A recept megosztása