Balatoni halászlé egyszerűen. Finom, különleges ízét a hozzáadott paradicsom és fokhagyma adja.

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 50 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 2 kg ponty szeletelt!
- 4 fej vöröshagyma felaprítva
- 2 fej fokhagyma
- 3 evőkanál édes pirospaprika
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 db zöld erőspaprika
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Mosd meg a halszeleteket. Válassz ki egy nagy fazekat, tedd bele a vöröshagymát, erre fektesd rá a halszeleteket, add hozzá a fokhagymát, és az erőspaprikát, egészben, és a paradicsomot, sót. A pirospaprikából 2 evőkanálnyit tegyél egyelőre a levesbe. Öntsd fel a fazekat 2,5 l vízzel, és magas hőfokon kezdd el főzni a halászlevet.
- Figyelj ara, hogy a halászlé mindig forrásban legyen, 40 perc után add hozzá a maradék erős pirospaprikát is. Kész is van.
A recept megosztása