Dobd fel egy kicsit a csirkemell filét! A hagyma és a bacon pikáns, füstös ízt ad neki. Isteni szaftja lesz!

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell filé
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
- 1 csomag újhagyma ízlés szerint póréhagyma is lehet
- 2 evőkanál étolaj
- 2 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál só
- 20 dkg bacon szeletben
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Tisztítsd meg a csirkemellet, vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd.
- Tisztítsd meg az újhagymát, vágd karikákra. A csirkemell szeletekre tegyél belőlük annyit, amennyivel egyszerűen össze tudod tekerni őket. Szórd rá a reszelt sajtot.
- Tekerd össze a csirkemell szeleteket, és göngyöld bele a baconbe.
- Egy magasabb falú tepsit készíts elő, olajozd be. Tedd bele a csirke göngyölegeket. 180 fokon süsd, először fólia alatt, kb 30 percig. Utána vedd le a fóliát, és süsd tovább, amíg meg nem pirul a bacon.
A recept megosztása