Almás süti gyorsan. Ha van otthon egy kis alma, cukor és fahéj, ezt a finom sütit gyorsan meg tudod sütni.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
személynek
|
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 1 bögre vaníliás porcukor
- 2 dl olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál só
- 2 bögre liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 0,5 kg alma hámozd meg, vágd szeletekre, a közepét vágd ki
- +1 db tojásfehérje verd fel habbá, ez kell a süti tetejére
- + 2 evőkanál porcukor ezzel szórd meg a tetejét, amikor tálalod
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverd habosra a tojást és a porcukrot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát. Keverd a tojásos masszához, majd keverd bele a többi hozzávalót is, az almán kívül.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. A szeletelt almát szépen rendezd el a tetején. A tojásfehérjéből vert habbal kend meg a tetejét. Tedd a tepsit a sütőbe.
- 25-30 percig süsd, amíg az alma szép aranybarna lesz. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, majd óvatosan vedd ki a sütit, és egy nagyon éles késsel szeleteld fel. Porcukorral szórd meg a tetejét, így tálald.
A recept megosztása