Almás pite

Finom, házias almás pite receptje, a lehető legegyszerűbben. Szánj rá másfél órát, és mindenki imádni fogja a végeredményt!

Inkább amerikai palacsintát sütnél? Kattints ide!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Almás pite
Almás pite recept egyszerűen.
Almás pite recept képpel
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Almás pite recept képpel
Elkészítés
  1. Először készítsd el a tésztát: szitáld bele egy tálba a lisztet, és morzsold bele a vajat. Üss bele 2 db tojást, keverd bele a cukrot, vaníliát, és gyúrd össze. Fedd le fóliával a tálat, és tedd a hűtőbe egy órára.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. Hámozd meg, és reszeld le az almát, nagy lyukú reszelőn. Keverd bele a cukrot, fahéjat, hagyd állni 10 percig. 10 perc eltelte után nyomkodd ki a levét.
  3. Most elő a tésztával! Vedd ketté, egyharmad legyen az egyik rész, kétharmad a másik, és nyújtsd ki vágódeszkán kb 5 mm-es vastagságúra mind a két tészta részt. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
  4. Készíts elő egy tepsit, tegyél bele sütőpapírt, és a nagyobbik tésztát fektesd bele, hajtsd félbe. Szórd meg darált dióval, és egyenletesen oszd el rajta a reszelt almát. Tedd rá a másik tésztalapot. Verd fel a megmaradt tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Villával szúrj lukakat a tésztába.
  5. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára.
A recept megosztása
Rakottkel.hu