Almás palacsinta

Almás palacsinta. Dobd fel az egyszerű palacsintatésztát egy kis almával!

Inkább sütnél egy mágnás pitét? Kattints ide!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Almás palacsinta
Almás palacsinta gyorsan, egyszerűen.
almás palacsinta recept képpel
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személynek
Hozzávalók
almás palacsinta recept képpel
Elkészítés
  1. Tedd a reszelt almát egy tálba, szórd rá a fahéjat, keverd össze.
  2. Tedd a lisztet egy másik tálba. Verd fel a tojásokat, sózd meg, forgasd össze a liszttel. Adagolva keverd hozzá a tejet, jöhet a cukor és a vaníliás cukor, és a sütőpor. Keverd csomómentesre a palacsintatésztát. Keverd bele a reszelt almát.
  3. Egy serpenyőben melegíts kevés olajat. Egy merítőkanállal meríts a tésztából, kb félig-háromnegyedéig legyen a kanál. Öntsd a serpenyőbe a tésztát, mozgasd meg, hogy szétterüljön. Ha a széle már aranybarna, fordítsd meg, süsd meg a másik oldalát is. Az olajat pótold a következő adag tészta előtt. Ha megsültek a palacsinták, lehet tölteni:)
A recept megosztása
Rakottkel.hu