A legfinomabb Bolognai spagetti

A legfinomabb Bolognai spagetti receptje! Egy-két plusz hozzávalótól különleges ízű lesz a bolognaid, próbáld ki! Ez a recept jó példája annak, hogy egy egyszerű bolognaiból is ínyenc fogást lehet varázsolni.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
A legfinomabb Bolognai spagetti
A hagyományos Bolognai spagettit is különleges, ínyenc fogássá varázsolhatod! A vörösbor, a sárgarépa és a zeller hozzáadásával csodás bolognait főzhetsz.
Legjobb bolognai recept képpel
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Bolognai spagetti
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Olasz ételek
Kulcsszó Bolognai spagetti
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Legjobb bolognai recept képpel
Elkészítés
  1. Egy nagyobb méretű, mély serpenyőben melegítsd meg az olajat. A bacon csíkokat piríts aranybarnára. Ezután add hozzá a sárgarépát, zellert, fokhagymát, vöröshagymát, közepes hőfokon főzd, és kevergesd, hogy a zöldség megpuhuljon. Add hozzá a rozmaringot is.
  2. Vedd feljebb a hőfokot, és a zöldségekhez keverd hozzá a marhahúst. Folyamatosan keverd, amíg a marhahús meg nem pirul.
  3. Keverd hozzá a bazsalikomot, a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, és a chili paprika pelyhet. Ez utóbbit el is hagyhatod, ha nem szeretnéd, hogy csípős legyen. Keverd hozzá a vörösbort is. Amint a hús megpuhult, kész is van.
  4. Közben forralj vizet a tésztának, a forrásban lévő vízbe tedd bele a spagetti tésztát. Ha kész van, szűrd le. Pár csepp olívaolajjal keverd össze, hogy ne ragadjon. Parmezánsajt forgáccsal tálald.
    Legjobb bolognai recept képpel
A recept megosztása