A legfinomabb Bolognai spagetti receptje! Egy-két plusz hozzávalótól különleges ízű lesz a bolognaid, próbáld ki! Ez a recept jó példája annak, hogy egy egyszerű bolognaiból is ínyenc fogást lehet varázsolni.

Előkészítés | 25 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 szelet bacon csíkokra vágva
- 2 fej vöröshagyma kockákra vágva
- 2 szál sárgarépa meghámozva, csíkokra vágva
- 2 db zellerszár felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma kipréselve
- 2-3 ág rozmaring szedd le a leveleit, csak erre lesz szükség
- 500 g darált marhahús
- 500 g Spagetti tészta
- 2 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 1 evőkanál bazsalikom szárított
- 2 evőkanál paradicsompüré konzervből
- 1 evőkanál oregánó szárított
- 1 kávéskanál chili paprika pehely opcionális
- 2 dl száraz vörösbor
- 10 dkg parmezán sajtforgács
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy nagyobb méretű, mély serpenyőben melegítsd meg az olajat. A bacon csíkokat piríts aranybarnára. Ezután add hozzá a sárgarépát, zellert, fokhagymát, vöröshagymát, közepes hőfokon főzd, és kevergesd, hogy a zöldség megpuhuljon. Add hozzá a rozmaringot is.
- Vedd feljebb a hőfokot, és a zöldségekhez keverd hozzá a marhahúst. Folyamatosan keverd, amíg a marhahús meg nem pirul.
- Keverd hozzá a bazsalikomot, a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét, és a chili paprika pelyhet. Ez utóbbit el is hagyhatod, ha nem szeretnéd, hogy csípős legyen. Keverd hozzá a vörösbort is. Amint a hús megpuhult, kész is van.
- Közben forralj vizet a tésztának, a forrásban lévő vízbe tedd bele a spagetti tésztát. Ha kész van, szűrd le. Pár csepp olívaolajjal keverd össze, hogy ne ragadjon. Parmezánsajt forgáccsal tálald.
A recept megosztása