A legegyszerűbben elkészíthető, mégis ízletes, finom paradicsomos tészta receptem. Aki jobban kedveli a pennét, vagy bármilyen más olasz tészta fajtát, nyugodtan készítse el azzal. A mennyiségek nem változnak.

Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
személyre
|
Hozzávalók
- 400 g Spagetti tészta ízlés szerint más tészta fajta is lehet
- 4 gerezd fokhagyma kipréselve
- 400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
- 1 evőkanál bazsalikom szárított
- 1 evőkanál oregánó szárított
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt feketebors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg parmezánsajt forgács
- néhány db friss bazsalikom levél
- 3 evőkanál mascarpone
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Kezdd el főzni a tésztát, bő vízben, úgy, hogy a főzővíz lepje el a tésztát. Kevés sót is tegyél a vízbe.
- Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat. Tedd bele a kipréselt fokhagymát, keverd meg néhányszor, és add hozzá a paradicsomot. Keverd bele a fűszereket, főzd fel a szószt. Ezután keverd bele a mascarponét, és közepes fokozaton kb 10-15 percig főzd a szószt, közben kevergesd.
- Szűrd le a tésztát, és néhány csepp olajat önts rá, keverd meg óvatosan. Így nem fog ragadni.
- Tálaláskor forgasd össze a szószt a tésztával, szórd meg parmezánnal a tetejét. Díszítheted friss bazsalikom levelekkel is, ízlés szerint.
A recept megosztása