A legegyszerűbb paradicsomos spagetti

A legegyszerűbben elkészíthető, mégis ízletes, finom paradicsomos tészta receptem. Aki jobban kedveli a pennét, vagy bármilyen más olasz tészta fajtát, nyugodtan készítse el azzal. A mennyiségek nem változnak.

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
A legegyszerűbb paradicsomos spagetti
A legegyszerűbben, gyorsan elkészíthető paradicsomos tészta recept. Kezdők is bátran csinálják meg, nem lehet elrontani!
Paradicsomos spagetti recept képpel
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Paradicsomos spagetti recept képpel
Elkészítés
  1. Kezdd el főzni a tésztát, bő vízben, úgy, hogy a főzővíz lepje el a tésztát. Kevés sót is tegyél a vízbe.
  2. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat. Tedd bele a kipréselt fokhagymát, keverd meg néhányszor, és add hozzá a paradicsomot. Keverd bele a fűszereket, főzd fel a szószt. Ezután keverd bele a mascarponét, és közepes fokozaton kb 10-15 percig főzd a szószt, közben kevergesd.
  3. Szűrd le a tésztát, és néhány csepp olajat önts rá, keverd meg óvatosan. Így nem fog ragadni.
  4. Tálaláskor forgasd össze a szószt a tésztával, szórd meg parmezánnal a tetejét. Díszítheted friss bazsalikom levelekkel is, ízlés szerint.
    Paradicsomos spagetti recept képpel
A recept megosztása